Jeśli lubisz bardziej miękkie ziemniaki w stylu rustykalnym, spróbuj ugotować je w rękawie. Jest to bardzo proste i wygodne, ponieważ po takim naczyniu nie trzeba długo myć blachy do pieczenia. Do tych przypraw, jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione.
Składniki
- ziemniaki - 1 kg
- olej kukurydziany - 30 ml
- czosnek - 3 ząbki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz ziemniaki i osusz ręcznikami papierowymi.
Pokrój ziemniaki na małe kliny i umieść w misce.
Dodaj olej, sól, mielony pieprz i wyciśnij czosnek przez prasę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Włóż ziemniaki do rękawa do pieczenia i wyślij na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Podawaj danie na gorąco ze świeżymi ziołami lub warzywami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy