Klasyczna julienne jest zwykle kojarzona z kurczakiem. Jest to do dziś najpopularniejsza opcja. Ale można go również urozmaicić. Na przykład weź borowiki zamiast zwykłych pieczarek. Okazuje się, że jest znacznie bardziej aromatyczny i smaczny. Złap przepis!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie.
Gotuj kurczaka osobno, aż będzie ugotowany.
Pokrój wszystko na małe kawałki.
Pokrój cebulę, smaż przez 5 minut w oleju roślinnym i dodaj grzyby.
Po kolejnych 5 minutach dodaj kurczaka i po 5 minutach dopraw do smaku.
Podsmaż mąkę na maśle na złoty kolor i wlej mleko, ciągle mieszając.
Gotuj sos przez kilka minut.
Włóż kurczaka z grzybami do kokilek, polej sosem i posyp tartym serem.
Piecz julienne w piekarniku przez 15-20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy