Istnieją różne sposoby smażenia bakłażana, ale na pewno jeszcze tego nie próbowałeś. Sekret tkwi w płatkach owsianych, w których musisz zwinąć kostki. Najważniejsze - nie oszczędzaj oleju, ale aby przekąska nie była zbyt tłusta - następnie połóż ją na ręcznikach papierowych.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
- płatki owsiane - 4-5 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w kostkę i marynuj w przyprawach, oleju i sosie sojowym przez 10 minut.
Rozwałkuj kostki w mące, jajku i pokruszonych płatkach owsianych.
Smaż je na głębokim tłuszczu, aż będą równomiernie złote.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy