przekąski 13.12.2022

Tatar z łososia z awokado

20 min
2 porcje
Tatar z łososia z awokado
ismishko, stock.adobe.com
0

Tatar z łososia z awokado od dawna jest kochany przez Francuzów. Ale jeśli nie masz okazji pojechać do tego kraju lub pójść do restauracji, zawsze możesz zrobić tę wyśmienitą przekąskę w domu. Po prostu postępuj zgodnie z moim przepisem, a odniesiesz sukces.

Składniki

  • awokado - 1 rzecz
  • łosoś (lekko solony) – 250 g
  • oliwa z oliwek - 2 art. l
  • sok z cytryny - 2 art. l
  • sól - do smaku
  • mielony czarny pieprz - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Główną cechą kamienia nazębnego są składniki które są pokrojone w drobną kostkę. Umyj awokado, oddziel je od pestek i pokrój w bardzo drobną kostkę. Posyp sokiem z cytryny.

Sprawdź ryby pod kątem kości, a jeśli są, usuń je. Pokrój w drobną kostkę.

Umieść pierścień kształtujący na talerzu. Połóż rybę pierwszą warstwą, a następnie umieść awokado. Posyp solą i pieprzem do smaku. Udekoruj plasterkiem cytryny, Usuń pierścień kształtujący i podawaj.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy