Klasyczny tatar z łososia i awokado jest nie tylko dla Francuzów, ale także dla mojego gospodarstwa domowego. Świeży lub lekko solony łosoś w połączeniu z awokado nie pozostawia ich obojętnym. Po wypróbowaniu tego przepisu raz gotuję w ten sposób Tatar cały czas.
Składniki
- łosoś - 400 g
- awokado - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sok z cytryny - 2 art. l
- oliwa z oliwek - 1 CZ. l
- koperek - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj czerwoną cebulę i koperek, dobrze wymieszaj, sól do smaku i pieprz.
Drobno pokrój łososia w kostkę. Pokrój awokado i skrop sokiem z cytryny.
Wymieszaj łososia i cebulę i pozostaw na 5 minut do marynowania.
Użyj koła do gotowania, aby złożyć Tatar. Połóż łososia z cebulą na dnie, a następnie warstwę awokado. Aby podać, możesz usmażyć kilka grzanek z bagietki i położyć je na Tatarze.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy