przekąski 26.06.2023

Julienne z grzybami i mięsem mielonym

40 min
2 porcje
Julienne z grzybami i mięsem mielonym
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

We Francji to danie nazywa się pięknym słowem "Kokot". Nie zagłębimy się w skomplikowane szczegóły, ale raczej zajmiemy się gotowaniem julienne z grzybami i mięsem mielonym. Patrząc w przyszłość, powiem ci, że w tej wersji przekąska zawsze okazuje się bardzo soczysta i smaczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj grzyby i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.

Dodaj mięso mielone i smaż wszystko razem przez 10 minut.

Posyp mąką, solą, przyprawami i polej śmietaną. Gotuj przez 5 minut, często mieszając.

Umieść obrabiany przedmiot w wysmarowanej formie i posyp serem.

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy