przekąski 06.07.2023

sajgonki z paluszkami krabowymi

15 min
4 porcje
Sajgonki z paluszkami krabowymi
irin2555, stock.adobe.com
0

Nie ma klasycznego przepisu na gotowanie sajgonek. Mile widziane są różne kombinacje mięsa, owoców morza, warzyw, jajek i owoców. Proponuję wypróbować wersję sajgonki z paluszkami krabowymi. Jest pyszny i bardzo prosty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewki w cienkie paski.

Pokrój ser topiony na kostki.

Pokrój liść sałaty na ćwiartki.

Zanurz papier ryżowy w ciepłej wodzie na 15-20 sekund.

Połóż na desce, połóż kawałek liścia sałaty na wierzchu.

Na środku ułóż marchewki, ser topiony i paluszki krabowe.

Wsuń boki i spód do wewnątrz, zwiń sajgonkę. Powtórz z pozostałymi składnikami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy