Nie ma klasycznego przepisu na gotowanie sajgonek. Mile widziane są różne kombinacje mięsa, owoców morza, warzyw, jajek i owoców. Proponuję wypróbować wersję sajgonki z paluszkami krabowymi. Jest pyszny i bardzo prosty.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- ser topiony - 2 opakowania
- marchew - 200 g
- sałata - 1 liść
- papier ryżowy - 4 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki w cienkie paski.
Pokrój ser topiony na kostki.
Pokrój liść sałaty na ćwiartki.
Zanurz papier ryżowy w ciepłej wodzie na 15-20 sekund.
Połóż na desce, połóż kawałek liścia sałaty na wierzchu.
Na środku ułóż marchewki, ser topiony i paluszki krabowe.
Wsuń boki i spód do wewnątrz, zwiń sajgonkę. Powtórz z pozostałymi składnikami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy