W kuchni francuskiej julienne są prawdziwym dziełem sztuki. Cieszą nie tylko oko, ale także kubki smakowe. Proponuję pójść za przykładem Francuzów i uczynić danie bardziej wyrafinowanym. Dodaj grzyby do kurczaka!
Składniki
- filet z kurczaka - 250 g
- grzyby miodowe - 250 g
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 150 g
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i cebulę i smaż przez około 10 minut.
Dodaj pokrojonego kurczaka i smaż do miękkości.
Dodaj śmietanę i przyprawy i gotuj julienne przez kolejne 5 minut.
Włożyć do kokilek, posypać startym serem i wstawić na 15 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy