przekąski 08.07.2023

Julienne z kurczakiem i grzybami

1 godz. 0 min.
2 porcje
Julienne z kurczakiem i grzybami miodowymi
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

W kuchni francuskiej julienne są prawdziwym dziełem sztuki. Cieszą nie tylko oko, ale także kubki smakowe. Proponuję pójść za przykładem Francuzów i uczynić danie bardziej wyrafinowanym. Dodaj grzyby do kurczaka!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i cebulę i smaż przez około 10 minut.

Dodaj pokrojonego kurczaka i smaż do miękkości.

Dodaj śmietanę i przyprawy i gotuj julienne przez kolejne 5 minut.

Włożyć do kokilek, posypać startym serem i wstawić na 15 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy