W Chinach sajgonki są tradycyjną przekąską na Nowy Rok. Proponuję nie czekać na święta i przygotować dziś egzotyczne danie. Aby nie zaszkodzić figurze, zdecydujmy się na sajgonki z warzywami.
Składniki
- papryka - 200 g
- marchew - 200 g
- sałata - 2 liścia
- szpinak - garść
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- papier ryżowy - 4 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki i obraną paprykę w paski.
Przenieś marchewki do osobnej miski i wymieszaj z sokiem z cytryny.
Umieść papier ryżowy w ciepłej wodzie na 15 sekund.
Połóż na desce, dodaj kawałek liścia sałaty i szpinak na wierzchu.
Połóż paprykę i marchewkę na środku.
Wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń sajgonkę. Powtórz z pozostałymi składnikami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy