przekąski 06.07.2023

sajgonki z warzywami

15 min
4 porcje
Sajgonki z warzywami
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

W Chinach sajgonki są tradycyjną przekąską na Nowy Rok. Proponuję nie czekać na święta i przygotować dziś egzotyczne danie. Aby nie zaszkodzić figurze, zdecydujmy się na sajgonki z warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewki i obraną paprykę w paski.

Przenieś marchewki do osobnej miski i wymieszaj z sokiem z cytryny.

Umieść papier ryżowy w ciepłej wodzie na 15 sekund.

Połóż na desce, dodaj kawałek liścia sałaty i szpinak na wierzchu.

Połóż paprykę i marchewkę na środku.

Wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń sajgonkę. Powtórz z pozostałymi składnikami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy