dania główne 30.01.2023

filety z pstrąga w piekarniku

30 min
2 porcje
Filet z pstrąga w piekarniku
0

Ten najprostszy przepis najlepiej nadaje się do przygotowania filetów z pstrąga tęczowego. A wszystko dlatego, że ta ryba ma bardzo jasny słodkawy smak, który nie musi być poprawiany przyprawami i marynatą. Dlatego minimum dodatków i składników w tym przypadku jest tylko dobre!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj filety z pstrąga oliwą z oliwek i posyp wszystkie przyprawy i zioła.

Filet z pstrąga w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Połóż gałązkę rozmarynu na wierzchu, zawiń rybę w folię i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Filet z pstrąga w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy