Ten najprostszy przepis najlepiej nadaje się do przygotowania filetów z pstrąga tęczowego. A wszystko dlatego, że ta ryba ma bardzo jasny słodkawy smak, który nie musi być poprawiany przyprawami i marynatą. Dlatego minimum dodatków i składników w tym przypadku jest tylko dobre!
Składniki
- pstrąg (filet) – 2 kawałki
- rozmaryn - 2 gałązki
- sól - 2 szczypta
- mielony różowy pieprz - 2 szczypta
- suszone chili - 2 szczypta
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj filety z pstrąga oliwą z oliwek i posyp wszystkie przyprawy i zioła.
Połóż gałązkę rozmarynu na wierzchu, zawiń rybę w folię i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy