Kuchnia Fińska słynie z niezwykłych kombinacji smakowych. Wszystko w nim jest harmonijne, jasne i odpowiednie. Chcesz spróbować? Przygotuj fińskie ogórki z musztardą. Zapewniam cię, że konserwowanie warzyw pozostanie w Twoim menu przez długi czas.
Składniki
- ogórki - 2 kg
- cebula - 500 g
- nasiona gorczycy - 1 art.
- ocet - 120 ml
- cukier - 200 g
- sól - 75 g
- woda - 2,2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w grube koła.
Obierz cebulę i pokrój w pierścienie.
W głębokim rondlu połącz wodę, cukier, sól, musztardę i ocet. Gotuj przez 2 minuty.
Dodaj ogórki z cebulą i gotuj przez 5 minut od ponownego wrzenia.
Włóż do czystych, suchych słoików, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy