Fińskie ogórki z musztardą na zimę

20 min
8 porcji
Ogórki po fińsku z musztardą na zimę
la_vanda, stock.adobe.com
0

Kuchnia Fińska słynie z niezwykłych kombinacji smakowych. Wszystko w nim jest harmonijne, jasne i odpowiednie. Chcesz spróbować? Przygotuj fińskie ogórki z musztardą. Zapewniam cię, że konserwowanie warzyw pozostanie w Twoim menu przez długi czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki w grube koła.

Obierz cebulę i pokrój w pierścienie.

W głębokim rondlu połącz wodę, cukier, sól, musztardę i ocet. Gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ogórki z cebulą i gotuj przez 5 minut od ponownego wrzenia.

Włóż do czystych, suchych słoików, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy