Nie możesz ugotować miękkiego kebaba? Nie rozpaczaj, być może mięso było zbyt twarde lub Przepis się nie powiódł. Spróbuj zrobić szaszłyki wieprzowe z kefirem i cebulą. Tym razem danie na pewno okaże się idealne!
Składniki
- wieprzowina (Oszczep lub łopatka) – 2 kg
- cebula - 4 kawałki
- kefir - 500 ml
- liść laurowy - 3 kawałki
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj wieprzowinę, pokrój w kostkę i włóż do miski.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Dodaj cebulę, sól, przyprawy i kefir do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 1 dzień.
Oczyść mięso z resztek marynaty, umieść na szaszłykach i smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy