Zapiekanka z twarogu na patelni może nie być tak puszysta i przewiewna jak w piekarniku. Ale jest jeszcze łatwiejszy do przygotowania, gdy w ogóle nie ma czasu. Świetna opcja na szybkie rodzinne Śniadanie!
Składniki
- twaróg - 400 g
- śmietana - 200 g
- mąka - 5 art.
- soda spożywcza (gaszona) – 0.5 łyżeczka
- cukier - 4 art.
- jaja kurze - 3 kawałki
- rodzynki - 1 garść
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i solą w pianę, dodaj twaróg i wymieszaj.
Dodaj śmietanę, a następnie mąkę i sodę. Na samym końcu dodaj rodzynki.
Umieść masę na wysmarowanej tłuszczem patelni z wysokimi bokami.
Gotuj zapiekankę na małym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy