Miłośnicy wodorostów pokochają tę przepyszną sałatkę. Jest przygotowywany w ciągu kilku minut i zawsze okazuje się niesamowicie smaczny. Lubię dodawać odrobinę skórki z cytryny dla smaku, ale ten składnik jest opcjonalny.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 250 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- kapusta morska - 150 g
- majonez - 60 ml
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i obrane jajka.
Posiekaj kapustę morską, aby kawałki nie były zbyt długie.
Połącz ryby, jajka, kapustę morską i skórkę z cytryny.
Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy