Salad bowl można mieszać lub ładnie układać składniki osobno, jak na zdjęciu. Główną atrakcją dania są smażone grzyby eringa. A co jeszcze możesz do nich dodać i jak pięknie to złożyć, powiem ci dalej.
Składniki
- Grzyby (eringi) – 400 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- sałata - 1 pęczek
- seler - 2 stem
- Zieleń (posiekany) – 1 garść
- nasiona słonecznika - 2 art.
- pestki dyni - 2 art.
- olej sezamowy - 4 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby na talerze i smaż z obu stron na złoty kolor.
Pokrój ogórki w plasterki, a wiśnie na pół. Posiekaj cebulę, seler, chili i sałatę.
Włóż wszystkie składniki do misek i posyp przyprawami i nasionami.
Skrop miskę sałatkową mieszanką oliwy z oliwek i oleju sezamowego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy