sałatki 22.01.2022

Azjatycka sałatka z owoców morza, funchozy i pomidorów

25 min
5 porcji
Azjatycka sałatka z owoców morza, funchozy i pomidorów
Kritchai, stock.adobe.com
0

Tylko w sałatkach azjatyckich można tak harmonijnie łączyć zupełnie inne produkty. Sekret polega na tym, że Funchoza doskonale wchłania smaki i aromaty. Ma pewną jednoczącą rolę. Spróbuj i przekonaj się o wszystkim!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę na patelni i zalej wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz i skrop sokiem z cytryny.

Smaż mieloną wieprzowinę na oleju roślinnym do miękkości.

Pokrój kalmary, pomidory i obraną cebulę.

Połącz funchozę, krewetki, kalmary, pieczone mięso mielone, pomidory i cebulę.

Osobno wymieszaj ocet ryżowy, olej sezamowy, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy