przekąski 22.01.2022

głęboko smażone pierścienie kalmarów

30 min
2 porcje
Głęboko smażone krążki kalmarów
koss13, stock.adobe.com
0

Smażone panierowane krążki kalmarów to najlepsza przekąska do piwa na całym świecie i nikt nie przekona mnie inaczej. Ale są dobre i po prostu jako niezależne danie, z dodatkami lub bez. Mówię ci, co zrobić, aby na pewno nie były twarde ani suche.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Całkowicie rozmrozić tusze kalmarów i pokroić w pierścienie.

Wymieszaj mąkę z solą, ubij jajka osobno i przygotuj bułkę tartą.

Zanurz każdy pierścień najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w panierce.

Smaż je we wrzącym oleju przez około 4 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy