przekąski 22.06.2023

galaretka ze skór wieprzowych

2 godz. 25 min.
8 porcji
Galaretka ze skór wieprzowych
igor, stock.adobe.com
0

Zazwyczaj skórki wieprzowe są rzadko kupowane. Szkoda, bo są cennym produktem, z którego kompetentni kucharze przygotowują pyszne dania. Na przykład możesz ugotować doskonałe galaretki ze skór wieprzowych. Jesteś zainteresowany? Następnie złap przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz skórki wieprzowe, pokrój na duże kawałki i włóż do rondla.

Dodaj wodę, przyprawy, obraną cebulę i gotuj przez 2 godziny na małym ogniu.

Usuń cebulę, dodaj sól i czosnek przepuszczony przez prasę do bulionu. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Usuń skórki, drobno posiekaj i włóż do przygotowanych pojemników.

Odcedź bulion i wlej do kokilek ze skórkami.

Schłodzić galaretkę do temperatury pokojowej i wstawić do lodówki na 6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy