
Jako przekąskę na świątecznym stole możesz podać sałatkę z tuńczykiem w tartaletkach. Proponuję wygraną z cebulą, jajkiem i majonezem. Przygotowuję go na prawie wszystkie święta i zawsze goście są zachwyceni.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- tartaletki - 16 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka i cebulę obrać, drobno posiekać.
Umieść tuńczyka w misce i rozgnieć widelcem.
Wymieszaj półfabrykaty, dodaj sól, mielony pieprz i majonez. Wymieszaj jeszcze raz.
Włóż sałatkę do przygotowanych tartaletek i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy