przekąski 29.06.2023

Rolada ze skóry wieprzowej

2 godz. 10 min.
4 porcje
Rolada ze skóry wieprzowej
tes_dei, stock.adobe.com
0

Często skórka wieprzowa jest wyrzucana, nawet nie zdając sobie sprawy, że może być tak cudownym przysmakiem. Spróbuj zrobić roladę ze skóry wieprzowej, a na zawsze zmienisz zdanie na temat tego produktu. Wszystkie szczegóły są dalej w przepisie.

Składniki

  • wieprzowina (Skórki) – 1 kg
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • liść laurowy (mielony) – 0,5 łyżeczka
  • mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda - 4 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz skórę wieprzową i osusz ręcznikiem papierowym.

Pocierać ze wszystkich stron mieszanką soli i przypraw.

Zwiń skórę w rolkę, zawiąż sznurkiem do gotowania i odłóż na bok na 2 godziny.

Umieść bułkę we wrzącej wodzie i gotuj przez 1,5 godziny.

Wyłącz ogrzewanie i nie wyjmuj bułki z wody przez kolejne pół godziny.

Wyjmij bułkę z wody, ostudź, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy