
Często skórka wieprzowa jest wyrzucana, nawet nie zdając sobie sprawy, że może być tak cudownym przysmakiem. Spróbuj zrobić roladę ze skóry wieprzowej, a na zawsze zmienisz zdanie na temat tego produktu. Wszystkie szczegóły są dalej w przepisie.
Składniki
- wieprzowina (Skórki) – 1 kg
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- liść laurowy (mielony) – 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- woda - 4 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz skórę wieprzową i osusz ręcznikiem papierowym.
Pocierać ze wszystkich stron mieszanką soli i przypraw.
Zwiń skórę w rolkę, zawiąż sznurkiem do gotowania i odłóż na bok na 2 godziny.
Umieść bułkę we wrzącej wodzie i gotuj przez 1,5 godziny.
Wyłącz ogrzewanie i nie wyjmuj bułki z wody przez kolejne pół godziny.
Wyjmij bułkę z wody, ostudź, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy