
Najczęściej takie przekąski są przygotowywane z wątroby, grzybów i mięsa. Oferuję oryginalny przepis na pasztet ze świeżej makreli. Możesz gotować z schłodzonych i mrożonych ryb. Staraj się preferować nieuszkodzone tusze średniej wielkości.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypatrosz makrelę, odetnij ogon, płetwy i głowę.
Pokrój rybę na duże kawałki, opłucz i włóż do garnka.
Dodaj obraną cebulę, przyprawy, wodę i gotuj przez 15 minut.
Ugotowaną makrelę ułożyć na talerzu, ostudzić, oddzielić filety od kości.
Obierz pozostałą cebulę i posiekaj.
Posiekaj natkę pietruszki i marchewkę.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.
W misce blendera umieść filety z makreli, pieczeń, natkę pietruszki, śmietanę i sól. Zmiel do uzyskania gładkości.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy