
Chcę podzielić się z wami jedną interesującą panierką do robienia pierścieni kalmarów. Najlepsza ze wszystkich przekąska z przyprawami i siemieniem lnianym nadaje się do piwa, zwłaszcza do lekkiego światła, które ogólnie harmonijnie łączy się z owocami morza.
Składniki
- kalmary - 2 tusze
- mleko - 100 ml
- mąka - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- bułka tarta - 100 g
- nasiona lnu - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary w pierścienie o średniej grubości.
Wymieszaj trzepaczką gładkie ciasto z jajek, mleka, mąki i przypraw. Osobno wymieszaj krakersy i nasiona lnu.
Zanurz kalmary w cieście, a następnie zawiń w panierkę.
Smażyć na głębokim tłuszczu przez około 2-3 minuty, aż będzie ładnie zabarwiony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy