przekąski 08.02.2022

pierścienie kalmarów z przyprawami

20 min
4 porcje
Pierścienie kalmarów z przyprawami
Polifoto, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami jedną interesującą panierką do robienia pierścieni kalmarów. Najlepsza ze wszystkich przekąska z przyprawami i siemieniem lnianym nadaje się do piwa, zwłaszcza do lekkiego światła, które ogólnie harmonijnie łączy się z owocami morza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary w pierścienie o średniej grubości.

Wymieszaj trzepaczką gładkie ciasto z jajek, mleka, mąki i przypraw. Osobno wymieszaj krakersy i nasiona lnu.

Zanurz kalmary w cieście, a następnie zawiń w panierkę.

Smażyć na głębokim tłuszczu przez około 2-3 minuty, aż będzie ładnie zabarwiony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy