
Klasyczny hummus może być jeszcze smaczniejszy i bardziej zróżnicowany, jeśli coś do niego dodasz. Na przykład grzyby są świetne. Zdrowa przekąska doskonale urozmaica codzienną dietę i przyjazne spotkania z przekąskami.
Składniki
- ciecierzyca - 100 g
- tahini - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- Zira - 2 szczypta
- czosnek - 1 ząbek
- Grzyby - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie i pokrój.
Pokrój cebulę i smaż z grzybami w oleju roślinnym na złoty kolor.
Ugotuj ciecierzycę zgodnie z instrukcją.
Wyślij wszystkie składniki do blendera i ubij hummus.
Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę wywaru z grzybów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy