dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną

20 min
14 porcji
Dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną
New Africa, stock.adobe.com
0

Stare słodkie przepisy konserwujące można przekształcić, dodając cytrusy. Na przykład tradycyjny dżem agrestowy z pomarańczą i cytryną zamienia się w niesamowicie pyszny deser. Podawaj z sernikami, a twoje gospodarstwo domowe będzie zachwycone!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomarańcze, cytryny opłucz wrzącą wodą, obierz i pokrój.

Przełóż agrest i cytrusy przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 1,5-2 godziny.

Gotuj przez 5 minut, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 1 godzinę.

Postaw garnek z powrotem na ogniu i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Ułóż dżem w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy