sos do barszczu buraczanego z fasolą na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Dressing do barszczu z buraków z fasolą na zimę
0

Są puste miejsca, które są potrzebne przede wszystkim do zachowania zbiorów. Są też takie, które znacznie oszczędzają czas w perspektywie. Sos do barszczu buraczanego z fasolą rozwiązuje oba te problemy jednocześnie. Radzę raz zwinąć go w małe słoiki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj, aż będzie w połowie ugotowana.

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj paprykę i cebulę, posiekaj pomidory w blenderze i drobno posiekaj natkę pietruszki.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Wlej pomidory do cebuli, a po 7-8 minutach dodaj buraki.

Po kolejnych 15 minutach dodaj marchewkę, paprykę i fasolę.

Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny i dodaj sól, cukier, natkę pietruszki i ocet.

Dusić opatrunek przez kolejne 10 minut i włożyć do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy