Delikatny i aromatyczny, galaretowaty dżem z czarnej porzeczki jest łatwy do przygotowania dzięki temu przepisowi. Nie są wymagane żadne specjalne umiejętności, co oznacza, że początkujący kucharz poradzi sobie z zadaniem. Pyszny i zdrowy dżem galaretkowy uzupełni wszystkie Twoje desery.
Składniki
- czarna porzeczka - 3 szklanki
- woda - 1 szkło
- cukier - 3 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń porzeczki z gałązek, opłucz i osusz.
Umieść jagody w garnku do gotowania, wlej wodę, zagotuj przedmiot i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut.
Wyłącz ogrzewanie, natychmiast dodaj cukier.
Wymieszaj dżem drewnianą łyżką, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Włóż schłodzony dżem do wcześniej wysterylizowanych słoików. Dżem-galaretka z czarnej porzeczki radzę przechowywać w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy