pikantna cukinia adjika z jabłkami na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Pikantna adżika z cukinii z jabłkami na zimę
s1208tan, stock.adobe.com
0

Cieszę się, że mogę podzielić się z Tobą ulubionym przepisem na pikantną cukinię adjika z jabłkami. Ten sos jest świetny dla tych, którzy lubią pikantne potrawy i chcą dodać trochę pikanterii. Ponadto jest również bardzo oryginalny dzięki niebanalnej kombinacji składników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory. Przełóż wszystkie warzywa i owoce przez maszynę do mięsa.

Dusić masę przez 1,5-2 godziny na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj ocet i wszystkie przyprawy.

Dusić przez kolejne 5 minut i zwinąć Adjikę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy