półfabrykaty na zimę
07.05.2023
surowa galaretka z czerwonej porzeczki bez gotowania
30 min
1 porcje
Spośród wszystkich sposobów na zrobienie ulubionej galaretki z czerwonej porzeczki ten przepis wyróżnia się. A wszystko dlatego, że gotuje się bez gotowania - bardzo nietypowe, ale proste, szybkie i najbardziej przydatne. W końcu to podczas obróbki cieplnej jagoda traci swoje zalety.
Składniki
- czerwona porzeczka - 500 g
- cukier - 500 g
- żelatyna - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj żelatynę z cukrem.
Zmiel porzeczki blenderem i przetrzyj przez sito.
Dodaj cukier, wymieszaj, odstaw na 10 minut i ponownie wymieszaj.
Wlej galaretkę do wysterylizowanego słoika, zwiń i przechowuj w chłodnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy