surowa galaretka z czerwonej porzeczki bez gotowania

30 min
1 porcje
Surowa galaretka z czerwonej porzeczki bez gotowania
Gulsina, stock.adobe.com
0

Spośród wszystkich sposobów na zrobienie ulubionej galaretki z czerwonej porzeczki ten przepis wyróżnia się. A wszystko dlatego, że gotuje się bez gotowania - bardzo nietypowe, ale proste, szybkie i najbardziej przydatne. W końcu to podczas obróbki cieplnej jagoda traci swoje zalety.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj żelatynę z cukrem.

Zmiel porzeczki blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier, wymieszaj, odstaw na 10 minut i ponownie wymieszaj.

Wlej galaretkę do wysterylizowanego słoika, zwiń i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy