marynata na zimę w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
3 porcje
Marynata na zimę w powolnej kuchence
ffolas, stock.adobe.com
0

Dzielę się przepisem na marynatę w powolnej kuchence. Jest wygodny w użyciu zimą, aby szybko przygotować aromatyczną bogatą zupę i zaoszczędzić czas spędzony w kuchni. Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki i nasz kęs w puszkach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jęczmień perłowy i gotuj do miękkości.

Marchewki, cebulę, paprykę i ogórki opłucz, obierz i pokrój w kostkę. Posiekaj czosnek. Umieść warzywa w misce wolnowaru.

Pokrój pomidory, włóż do miski blendera i zmiksuj. Połącz masę pomidorową z posiekanymi warzywami.

Dodaj gotowany jęczmień, wodę, olej roślinny, sól, cukier i liść laurowy. Dobrze wymieszaj i smaż w trybie "pilaw", "pieczenie" lub "smażenie" przez 60 minut.

Po godzinie dodaj ocet i gotuj przez kolejne 10 minut. Na tym etapie polecam spróbować marynaty i, jeśli to konieczne, doprowadzić do smaku, dodając sól lub cukier.

Włóż gotowy przedmiot do marynaty do wcześniej wysterylizowanych słoików, przykryj pokrywkami i wyślij do sterylizacji przez 20-30 minut w dużym garnku z gorącą wodą, napełniając go na ramionach słoików.

Szczelnie zwiń gotową marynatę, odwróć do góry nogami, zawiń w koc i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj przedmiot w temperaturze pokojowej.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy