solenie russula na gorąco na zimę

30 min
1 porcja
Solenie russula na gorąco na zimę
JackF, stock.adobe.com
0

Istnieje kilka głównych sposobów przygotowania grzybów na zimę, a jednym z nich jest Klasyczne solenie na gorąco. Jak to zrobić, aby zbiory były dobrze przechowywane, tym razem zrozumiemy na przykładzie russula. Nic trudnego, potrzeba tylko czasu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i opłucz russula, pokrój losowo i gotuj przez 10 minut we wrzącej wodzie.

Włóż wszystkie przyprawy, posiekany czosnek i russula do słoika, naprzemiennie warstwami.

Napełnij wierzch wrzącym bulionem, w którym gotowano grzyby. Przykryj gazą.

Pozostaw słoik na 3-4 dni w chłodnym miejscu, a następnie szczelnie zamknij i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy