keczup z kawałkami warzyw na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Ketchup z kawałkami warzyw na zimę
Viktorija, stock.adobe.com
0

Pyszny przepis dla miłośników domowych sosów. Słodko-kwaśny keczup z kawałkami warzyw doskonale uzupełni szaszłyki, Kebab i stek. Polecam gotować go wczesną jesienią, kiedy warzywa są sprzedawane po przystępnych cenach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj natkę pietruszki, obraną cebulę i paprykę.

Zmiel pomidory w blenderze i przetrzyj przez sito.

W głębokim rondlu połącz pietruszkę, cebulę, pomidory, paprykę, cukier i sól.

Gotuj na małym ogniu przez 45 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym keczupem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy