Pyszny przepis dla miłośników domowych sosów. Słodko-kwaśny keczup z kawałkami warzyw doskonale uzupełni szaszłyki, Kebab i stek. Polecam gotować go wczesną jesienią, kiedy warzywa są sprzedawane po przystępnych cenach.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- papryka - 500 g
- cebula - 3 kawałki
- pietruszka - 20 g
- ocet - 40 ml
- cukier - 60 g
- sól - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj natkę pietruszki, obraną cebulę i paprykę.
Zmiel pomidory w blenderze i przetrzyj przez sito.
W głębokim rondlu połącz pietruszkę, cebulę, pomidory, paprykę, cukier i sól.
Gotuj na małym ogniu przez 45 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.
Napełnij przygotowane słoiki gorącym keczupem i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy