
Bulion z kaczki bardzo różni się od zwykłego kurczaka lub indyka. Jest znacznie grubszy, a jej smak jest zupełnie inny. Jeśli więc dążysz do różnorodności i szukasz czegoś nowego-ten przepis jest właśnie dla ciebie.
Składniki
- Kaczka (z kośćmi) – 300 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- liść laurowy - 2 kawałki
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- ziele angielskie - 5 groszek
- woda - 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kaczkę zimną wodą, zagotuj na dużym ogniu i usuń pianę.

Dodaj obraną cebulę, marchewkę i czosnek i gotuj przez 1-1, 5 godziny na małym ogniu.

15 minut przed końcem gotowania dodaj liść laurowy, sól i pieprz.

W razie potrzeby odcedź gotowy bulion przez gazę.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy