Z jakiegoś powodu gryka nie jest zbyt powszechna w sałatkach. Proponuję naprawić tę niesprawiedliwość wraz z tak wspaniałym przepisem! Oprócz zbóż będziesz potrzebować buraków, grzybów, szpinaku i miękkiego sera. A potem powiem ci, co z tym wszystkim zrobić!
Składniki
- gryka - 120 g
- Burak - 2 kawałki
- Grzyby - 200 g
- szpinak - 100 g
- miękki ser - 100 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz buraki w folii przez około 45 minut w temperaturze 200 stopni, w zależności od ich wielkości.
Gotuj kaszę gryczaną do miękkości, pieprzu i dopraw oliwą z oliwek.
Pokrój grzyby na talerze i usmaż z obu stron.
Pokrój, dodaj szpinak i wrzuć sałatkę.
Na wierzch z miękkim serem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy