Zapach wędzonej czerwonej ryby może natychmiast zaostrzyć apetyt. Przygotuj z nią sałatkę, a na pewno nie pozostanie bez uwagi. Istnieje wiele opcji na ten temat. Spróbujmy dziś jednego z najłatwiejszych i najszybszych przepisów.
Składniki
- czerwona ryba (wędzone) – 150 g
- awokado - 1 rzecz
- feta - 100 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- sałata - 200 g
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wędzoną czerwoną rybę w cienkie plasterki.
Posiekaj liście sałaty i pomidory koktajlowe.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Wszystko wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę, sól, olej roślinny i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy