marynowane ogórki z bazylią na zimę

20 min
12 porcji
Ogórki kiszone z bazylią na zimę
Natalya, stock.adobe.com
0

Jakoś w wyniku kolejnych eksperymentów kulinarnych odkryłem nowy przepis. Ogórki kiszone z bazylią to apetyczny preparat, który doskonale równoważy smaki i aromaty. Otwórz słoik pikli i opamiętaj się tylko wtedy, gdy pojawi się jego spód.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść gałązki bazylii i obrane ząbki czosnku w słoikach.

Szczelnie ułóż przygotowane ogórki.

Napełnij wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.

Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy