Łatwy sposób na zrobienie pysznych pankei z niedrogich produktów. Nie radzę zastępować proszku do pieczenia sodą, ponieważ ciasto okaże się twarde. Dla wygody powinieneś przygotować wszystko, mierząc wcześniej niezbędne proporcje.
Składniki
- Serum - 300 ml
- mąka - 250 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- cukier - 50 g
- sól - na czubku noża
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz ciepłą serwatkę i sól.
Lekko ubij jajko z cukrem.
Połącz oba półfabrykaty, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i 1 łyżkę oleju. Ciasto powinno być gęste jak śmietana.
Na rozgrzanej patelni z masłem ułóż trochę ciasta. Spróbuj natychmiast nadać pożądany kształt.
Smażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy