pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z ciasta twarogowego

1 godz. 0 min.
2 porcje
Chaczapuri z ciasta twarogowego
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Możesz zrobić chaczapuri z nadzieniem z twarogu. I możesz zrobić je całkowicie z ciasta twarogowego. Okazuje się, że jest to bardzo oryginalna i smaczna opcja. Takie chaczapuri przypadną do gustu nawet osobom, które nie lubią wypieków.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz twaróg i miękkie masło. Dodaj jajko z sodą.

Stopniowo dodawaj mąkę, zagniataj ciasto i odstaw na pół godziny. Podziel na 2 części.

Rozwałkuj każdą część i posyp tartym serem zmieszanym ze śmietaną.

Piecz chaczapuri w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy