Możesz zrobić chaczapuri z nadzieniem z twarogu. I możesz zrobić je całkowicie z ciasta twarogowego. Okazuje się, że jest to bardzo oryginalna i smaczna opcja. Takie chaczapuri przypadną do gustu nawet osobom, które nie lubią wypieków.
Składniki
do testu:
- twaróg - 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 100 g
- soda spożywcza (gaszona) – 0.5 łyżeczka
- mąka - 2 szklanki
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg i miękkie masło. Dodaj jajko z sodą.
Stopniowo dodawaj mąkę, zagniataj ciasto i odstaw na pół godziny. Podziel na 2 części.
Rozwałkuj każdą część i posyp tartym serem zmieszanym ze śmietaną.
Piecz chaczapuri w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy