Być może nie ma takiego sera, którego nie można by użyć w chaczapuri. Najważniejsze jest, aby wybrać odmiany i gatunki, które lubisz. Na przykład ta opcja z roztopionym serem i warzywami jest nie tylko smaczna, ale także niedroga.
Składniki
do testu:
do nadzienia:
- pomidory - 3 kawałki
- ser topiony - 100 g
- Suluguni - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj drożdże, cukier i ciepłą wodę i pozostaw na 20 minut.
Dodaj pozostałe składniki, zagnieść twarde ciasto i pozostawić w cieple na kolejne 40 minut.
Posiekaj obrane pomidory i zioła, zetrzyj oba rodzaje sera, posiekaj chili i wymieszaj z jajkiem.
Ciasto podzielić na części, rozwałkować cienko i ułożyć nadzienie.
Zwinąć ciasto w torebkę i ponownie rozwałkować na 1-1, 5 cm.
Piecz chaczapuri przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy