pieczenie 22.01.2022

rogaliki z twarogiem solonym

45 min
14 porcji
Rogaliki z solonym twarogiem
noirchocolate, stock.adobe.com
0

A co, jeśli zrobisz dziś rogaliki ze słonym twarogiem? Doskonale zastąpią pełnowartościową przekąskę i przez długi czas zaspokoją głód. Proponuję uprościć zadanie i kupić gotowe ciasto w sklepie. Do nadzienia możesz dodać swoje ulubione przyprawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Opłucz jajko, osusz, podziel na białko i żółtko.

Przetrzyj twaróg przez sito, dodaj białko, zmielony pieprz i sól. Dobrze wymieszaj.

Rozwałkuj ciasto na żądaną grubość, poruszając się w jednym kierunku.

Wytnij Trójkąty o tym samym rozmiarze.

Połóż trochę twarogu na szerokiej krawędzi każdego z nich.

Wsuń krawędzie do środka i zwiń luźne rolki.

Za pomocą silikonowej szczotki posmaruj rogaliki żółtkiem.

Piec w rozgrzanym piekarniku według następującego schematu: 10 minut w temperaturze 210 stopni i 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy