
Pepperoni to rodzaj pikantnego włoskiego salami, które idealnie nadaje się do pizzy. Proponuję przygotować taką wersję mięsną i dodać trochę więcej kiełbas i więcej pomidorów z serem.
Składniki
- majonez - 4 art.
- śmietana - 4 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 3 art.
- sos pomidorowy - 3 art.
- ser - 80 g
- salami (pepperoni) – 60 g
- kiełbasy myśliwskie - 30 g
- parówki - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj śmietanę, majonez i jajko z mąką. Umieść ciasto na patelni.
Posmaruj bazę sosem pomidorowym.
Pokrój pepperoni i kiełbaski i ułóż na wierzchu. Posyp tartym serem.
Gotuj pizzę pod przykryciem przez 15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy