język teściowej z pieczonego bakłażana na zimę

2 godz. 0 min.
2 porcje
Język teściowej z pieczonego bakłażana na zimę
Aliona Ryne, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami przepisem na pyszną i oryginalną przekąskę na zimę - język teściowej z pieczonego bakłażana. Danie okazuje się bardzo aromatyczne i soczyste, a przygotowanie jest bardzo proste. Idealnie nadaje się do dekoracji świątecznego stołu lub po prostu na obiad. Spróbuj, a nie pożałujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz bakłażany i paprykę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około godzinę, aż będą miękkie.

Pokrój warzywa losowo i włóż do wysterylizowanych słoików z czosnkiem, ziołami i przyprawami.

Zagotuj sok pomidorowy z cukrem, solą i octem.

Wlać bakłażany, wysterylizować słoiki przez kolejne 15 minut i zwinąć język teściowej na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy