półfabrykaty na zimę
22.04.2023
język teściowej z pieczonego bakłażana na zimę
2 godz. 0 min.
2 porcje
Chcę podzielić się z wami przepisem na pyszną i oryginalną przekąskę na zimę - język teściowej z pieczonego bakłażana. Danie okazuje się bardzo aromatyczne i soczyste, a przygotowanie jest bardzo proste. Idealnie nadaje się do dekoracji świątecznego stołu lub po prostu na obiad. Spróbuj, a nie pożałujesz!
Składniki
- bakłażany - 4 kawałki
- papryka - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- sok pomidorowy - 300 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- ocet - 1 art.
- czosnek - 4 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz bakłażany i paprykę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około godzinę, aż będą miękkie.
Pokrój warzywa losowo i włóż do wysterylizowanych słoików z czosnkiem, ziołami i przyprawami.
Zagotuj sok pomidorowy z cukrem, solą i octem.
Wlać bakłażany, wysterylizować słoiki przez kolejne 15 minut i zwinąć język teściowej na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy