Żurawina z miodem i cytryną na zimę

15 min
1 porcja
Żurawina z miodem i cytryną na zimę
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Zimowe preparaty mogą być nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Żurawina z miodem i cytryną to prawdziwy prezent dla odporności w sezonie, w którym brakuje witamin. I jak go ugotować, aby był przechowywany przez całą zimę – Czytaj dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, dowolnie pokroić i usunąć pestki.

Zmiel cytrynę w blenderze, dodaj żurawinę i wszystko ponownie ubij.

Dodaj miód i jeszcze raz ubij.

Wlej dżem do sterylnego słoika i przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy