Jeśli lubisz aromatyczne pieczone warzywa – na pewno pokochasz tę sałatkę. Radzę wcześniej ugotować je razem z wołowiną, aby wszystko miało czas na ochłodzenie. Pozostaje tylko posiekać, wymieszać i dodać zioła.
Składniki
- wołowina - 500 g
- bakłażany - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- cukinia - 2 kawałki
- rukola - 4 garści
- ocet balsamiczny - 4 art.
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj wołowinę łyżką oleju, posyp przyprawami i piecz przez około 1.5 godziny w folii w 180 stopniach.
Warzywa skropić pozostałym olejem, posypać ziołami i piec około 40 minut w folii w temperaturze 180 stopni.
Pokrój wszystkie składniki losowo, dodaj rukolę i polej sałatkę balsamiczną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy