sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczonymi warzywami i wołowiną

1 godz. 40 min.
4 porcje
Sałatka z pieczonymi warzywami i wołowiną
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz aromatyczne pieczone warzywa – na pewno pokochasz tę sałatkę. Radzę wcześniej ugotować je razem z wołowiną, aby wszystko miało czas na ochłodzenie. Pozostaje tylko posiekać, wymieszać i dodać zioła.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj wołowinę łyżką oleju, posyp przyprawami i piecz przez około 1.5 godziny w folii w 180 stopniach.

Warzywa skropić pozostałym olejem, posypać ziołami i piec około 40 minut w folii w temperaturze 180 stopni.

Pokrój wszystkie składniki losowo, dodaj rukolę i polej sałatkę balsamiczną.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy