squash z kapustą na zimę

1 godz. 0 min.
1 porcja
Kabaczek z kapustą na zimę
0

Ogórki warzywne są znacznie smaczniejsze, jeśli zwiniesz kilka warzyw jednocześnie w jednym słoiku. A uczta korzysta tylko z takiej różnorodności. Dzielę się dość nietypową opcją-squash z kapustą.

Składniki

  • Patisson - 500 g
  • kapusta - 500 g
  • woda - 1 L
  • ocet - 1 szkło
  • sól - 60 g
  • cukier - 60 G
  • Olej roślinny - 150 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dowolnie pokrój Kabaczek i kapustę - ile wejdzie do słoika.

Gotuj je przez 5 minut we wrzącej wodzie, spłucz zimną i włóż do sterylnego słoika.

Zagotuj litr wody z cukrem, olejem, octem, solą i cukrem. Dodaj przyprawy według uznania.

Gotuj marynatę przez 5 minut, zalej warzywa i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy