Zwykle barszcz ze szczawiem nazywa się zielonym i przygotowuje się go w zupełnie inny sposób. Ale dzisiaj chcę wam zaoferować tradycyjny barszcz czerwony. Po prostu urozmaicamy go ciekawymi nowymi składnikami.
Składniki
- rosół z kurczaka - 2 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- szczaw - 80 g
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kapusta - 200 g
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki, Wyślij do wrzącego bulionu i gotuj przez 15 minut.
Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj cebulę i smaż wszystko do miękkości. Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Drobno posiekaj kapustę i posiekaj szczaw.
Dodaj wszystkie składniki do garnka i gotuj Barszcz przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy