Solanka z wędzonym mięsem można zasłużenie nazwać najbardziej aromatyczną. Po prostu nie można oprzeć się takiemu daniu. Ponadto jest dość łatwy i szybki w przygotowaniu, a następnie w przepisie powiem ci więcej o tym, czego potrzebujesz.
Składniki
- wędzone - 300 g
- kiełbasy myśliwskie - 150 g
- wędzony kurczak - 150 g
- pół wędzona kiełbasa - 150 g
- koperek - 1 pęczek
- oliwki - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie wędzone mięso w kostkę.
W trybie "smażenia" podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta. Dodaj całe mięso, a po kolejnych 5 minutach-ogórki i pomidory.
Smaż wszystko razem przez kolejne 15 minut. Dodaj oliwki.
Dodaj wodę i gotuj mieszankę przez 40 minut w trybie "Duszenia". Kilka minut przed końcem dodaj posiekany koperek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy