Do przygotowania tego barszczu używam suszonej fasoli, więc pamiętaj, aby wcześniej namoczyć ją przez noc. W przeciwnym razie gotuje się zbyt długo, a to zajmie jeszcze więcej czasu. I biały lub czerwony-wybierz według własnego uznania.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- fasola - 100 g
- kapusta kiszona - 200 g
- ziemniaki - 300 g
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę z wyprzedzeniem i gotuj do miękkości przez około godzinę.
Gotuj kurczaka osobno, aż będzie ugotowany.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu.
Pokrój w paski lub zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i podsmaż wszystko do miękkości.
Dodaj kiszoną kapustę i pomidora i smaż przez kolejne 5 minut.
Kilka minut przed gotowaniem ziemniaków dodaj gotowaną fasolę i smaż do bulionu. Gotuj przez kolejne 7-10 minut i dopraw na samym końcu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy