pierwsze dania 22.01.2022

zupa buraczana ze śmietaną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa buraczana ze śmietaną
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich niezwykłą i jasną zupą - ta zupa z puree z buraków ze śmietaną jest idealna. Jasny róż jest tak bogaty! Trudno uwierzyć, że kompozycja zawiera tylko warzywa i nie ma barwników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz buraki do miękkości przez około godzinę w 180 stopniach.

Posiekaj cebulę i podsmaż na oliwie z oliwek.

Dodaj pokrojone ziemniaki i bulion i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Dodaj grubo posiekane jabłka i gotuj, aż będą miękkie.

Dodaj buraki i zmiel zupę blenderem.

Wlej śmietanę, dopraw do smaku, ponownie zagotuj i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy