Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich niezwykłą i jasną zupą - ta zupa z puree z buraków ze śmietaną jest idealna. Jasny róż jest tak bogaty! Trudno uwierzyć, że kompozycja zawiera tylko warzywa i nie ma barwników.
Składniki
- Burak - 3 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 30 ml
- ziemniaki - 1 rzecz
- jabłka - 2 kawałki
- bulion warzywny - 800 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana (20%) – 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz buraki do miękkości przez około godzinę w 180 stopniach.
Posiekaj cebulę i podsmaż na oliwie z oliwek.
Dodaj pokrojone ziemniaki i bulion i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaj grubo posiekane jabłka i gotuj, aż będą miękkie.
Dodaj buraki i zmiel zupę blenderem.
Wlej śmietanę, dopraw do smaku, ponownie zagotuj i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy