pierwsze dania 10.07.2022

solanka z piklami w piekarniku

2 godz. 0 min.
4 porcje
Solanka z piklami w piekarniku
5ph, stock.adobe.com
0

Pikle są jednym z klasycznych składników solanki i tym razem proponuję bardziej szczegółowo omówić tę opcję. Istnieją różne sposoby dodawania ich do dania, a powiem ci o najbardziej udanym i najwygodniejszym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę i wieprzowinę do miękkości. Pół godziny przed końcem dodaj kurczaka i wędzone mięso.

Pokrój wszystkie składniki w kostkę i ułóż w garnkach. Dodaj trochę pomidora.

Napełnij wszystko bulionem, sokiem pomidorowym i solanką.

Wyślij mieszankę do piekarnika na 45-60 minut w temperaturze 180 stopni, w zależności od wielkości doniczek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy