Pikle są jednym z klasycznych składników solanki i tym razem proponuję bardziej szczegółowo omówić tę opcję. Istnieją różne sposoby dodawania ich do dania, a powiem ci o najbardziej udanym i najwygodniejszym.
Składniki
- wołowina - 300 g
- wieprzowina - 300 g
- kurczak - 300 g
- wędzone - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- ogórek solanka - 150 ml
- sok pomidorowy - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę i wieprzowinę do miękkości. Pół godziny przed końcem dodaj kurczaka i wędzone mięso.
Pokrój wszystkie składniki w kostkę i ułóż w garnkach. Dodaj trochę pomidora.
Napełnij wszystko bulionem, sokiem pomidorowym i solanką.
Wyślij mieszankę do piekarnika na 45-60 minut w temperaturze 180 stopni, w zależności od wielkości doniczek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy