Kiedyś dodałem garść kalafiora do marynaty jako eksperyment. A teraz jest to jeden z naszych ulubionych przepisów rodzinnych. Odpowiednie są zarówno świeże, jak i mrożone kwiatostany, z wyjątkiem tego, że zamrożone gotują się nieco szybciej.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- kalafior - 200 g
- ryż - 80 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 3-4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- suszone zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj pokrojone ziemniaki i ryż do gotującego się bulionu, gotuj przez 15 minut.
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę, rozłóż kalafior na małe różyczki. Wyślij to wszystko do ziemniaków i kontynuuj gotowanie.
Gdy warzywa będą gotowe, dodaj zioła, przyprawy i starte ogórki kiszone.
Zagotuj marynatę i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy