pierwsze dania 14.03.2022

marynata z kalafiorem

45 min
4 porcje
Marynata kalafiorowa
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Kiedyś dodałem garść kalafiora do marynaty jako eksperyment. A teraz jest to jeden z naszych ulubionych przepisów rodzinnych. Odpowiednie są zarówno świeże, jak i mrożone kwiatostany, z wyjątkiem tego, że zamrożone gotują się nieco szybciej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj pokrojone ziemniaki i ryż do gotującego się bulionu, gotuj przez 15 minut.

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę, rozłóż kalafior na małe różyczki. Wyślij to wszystko do ziemniaków i kontynuuj gotowanie.

Gdy warzywa będą gotowe, dodaj zioła, przyprawy i starte ogórki kiszone.

Zagotuj marynatę i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy